04-03-12

Oostende Bredene - BS Waregem TWO: wedstrijdverslag

03/03/12 KB Oostende-Bredene A - BS Waregem B : 56-69

Q1: 7-16, Q2: 26-32, Q3: 44-53, Q4: 56-69 .

Na de erg pijnlijke nederlaag tegen RHK vorige week was Waregem vandaag uit op revanche. Deze keer was het echter tegen die andere kustploeg, die samen met ons de tweede plaats deelt. In het hol van de leeuw heeft nog geen enkele ploeg kunnen winnen dit seizoen in de competitie. Wat niet vermeld wordt, is dat wij hier in de beker wel met de overwinning gingen lopen. De coach had al goed ingeprent dat het deze keer van moeten was, en de nodige hulp was ook meegetrokken naar het zeetje, in persoon van Otte, Tim Haeck en Michiel.

De wedstrijd kwam traag op gang, en het was pas toen kadet Tim na 5 minuten met 2 driepunters de wedstrijd openbrak dat Waregem zijn eerste voorsprong bijeen sprokkelde (3-11). Een stevige man-to-man verdediging zette Bredene in het eerste quarter schaakmat en Waregem kon punten sprokkelen op de vrijworplijn. 7-16 na het eerste quarter. In het tweede quarter ging het spelbeeld dezelfde kant uit dankzij het aanvallend geweld van Nicolas en Tim en de uitstekende verdediging van Jan en Tom. Het was pas aan het einde van de tweede quarter toen de Waregemse machine even stokte, dat Bredene profiteerde en zo terug kon komen tot op 6 punten. Waregem had ook te maken met foutenlast, namelijk Herbert en Jenko met 3 fouten en tal van andere spelers met 2 fouten achter hun naam.

 Waregem voelde dat het wel eens zou kunnen verrassen, dus startte het uiterst gefocust aan het derde quarter. Onder impuls van een beresterke Dieter ging Waregem van 26-32 naar 29-46. En moest Bredene heel nodig in een time-out vluchten. Waregem dacht misschien al iets te vlug dat het binnen was en via slordig spel kreeg het nog een tik van 8-0 om de oren. 44-53.

 In het vierde quarter werd het nog opletten voor een bij momenten nonchalant spelend Waregem. Een paar onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen konden misschien nog roet in het eten gooien. Maar slim en collectief spel zorgde er voor dat de zege niet meer in gevaar kwam. Oververdiende zege aan de zee levert zo een tweede plaats op in het klassement en 'virtuele' promotie.

 

Punten Waregem : Benoit 6 - Michiel 3 - Nicolas 19 - Jenko 4 - Dieter 14 - Tim 11 - Jan 4 - Otte 0 - Sam 2 - Tom 6 - Arne 0 - Herbert 0

De commentaren zijn gesloten.