02-04-12

Bent Schoenen Waregem Two op titelkoers...

31/03/12         BS Waregem B - Rapid Langemark B : 89-60                               

Q1: 19-24   Q2:  44-40 Q3: 60-53  Q4 : 89-60


Mathematisch was Waregem al zeker van promotie naar 1e provinciale. Maar een gemotiveerde coach stond er op dat de laatste 2 matchen ook winnend werden afgesloten, omdat de kans op de titel nog steeds mogelijk was. Het was de 20e verjaardag van Sam dus voor hem was het een speciale wedstrijd. Zoals altijd komen er kadetten ons versterken , deze keer Gauthier, Henri en Michiel. Voor de match werd de opdracht gegeven furieus te starten, iets wat Waregem wel kan mits het gefocust is.
Wat een furieuze start moest worden draaide uit op een sisser. Waregem startte ongeconcentreerd en Langemark ging daar gretig op in. Verschillende time-outs in het eerste quarter konden daar niets tegen inbrengen. Waregem keek al van in het begin tegen een achterstand op. 19-24 na 10 minuten. Waregem moest zich herpakken, en dit dit ook geleidelijk aan. In plaats van het trage spel van Langemark te spelen, begon het eindelijk fast-breaks te lopen en beter af te werken. Kadet Gauthier speelde een sterke wedstrijd en werd beloond met veel speelminuten. Ruststand 44-40.
Het derde quarter bracht niet echt veranderingen in het spelbeeld met zich mee, maar er werd niet erg vlot gescoord. Het was vooral Herbert die bij Waregem voor score zorgde. Gelukkig werd de defense aangescherpt er had Langemark het nog moeilijker om tot score te komen. 60-53
De vierde quarter leek een verademing, zowel voor het publiek als de spelers en de coach. De groenhemden zaten duidelijk op hun tandvlees en 3 driepunters van Benoit en hustle-plays van Jan kon Waregem maar liefst 29 punten scoren in het vierde quarter. Zo eindigde de wedstrijd op 89-60. Misschien wel een overdreven uitslag, maar een verdiende overwinning van Waregem.
Het was dan ook een zeer aangename verrassing om te horen dat Desselgem kon stunten tegen RHK Oostende en wij zo alleen op kop komen en dus wel degelijk op titelkoers zijn.Punten Waregem : Benoit 17 (4x3) - Michiel 0 - Henri 0 - Jenko 6 - Dieter 8 - Gauthier 6 - Jan 13 - Sam 9 - Tom 6 - Arne 0 - Herbert 24

De commentaren zijn gesloten.