28-04-12

Wedstrijdverslag BS Waregem - Gembo game 2

27/04/12  Finale play offs  Game 2   Waregem – Gembo: 86 – 78

Q1 17 – 15   Q2   18 – 13   Q3  33 – 27  Q4  18  -  21

Om hier opnieuw Bredero te citeren, zou erover zijn, dus laat het ons maar houden op “home sweet home”.
Zoals voorspeld werd er op vrijdagavond in de vertrouwde Treffer uit andere vaatjes getapt (tijdens en na de wedstrijd) dan in de eerste wedstrijd in Borgerhout.

Niets is leuker dan belangrijke wedstrijden spelen voor een volle tribune, en dat was gisteren zeker het geval in de tweede wedstrijd van deze finale.

De twee helften van de tribune kleurden mooi groen en rood, zodat beide ploegen op heel wat luide aanmoedigingen konden rekenen.
De Waregemse supporters zagen met plezier dat de twee gekwetsten (Dhondt en Foucart) van dinsdag gerecupereerd werden, zodat beide teams ten volle hun kansen konden verdedigen.

De wedstrijd ging onmiddellijk goed van start en Waregem toonde een veel gretiger en samenhangender ploegspel dan op Gembo.

Er werd af en toe nog moeilijk gescoord, maar anderzijds kon Gembo een stuk beter aan banden gelegd worden dan in de eerste wedstrijd.

In een combinatieverdediging hield Naudts zich van dichtbij bezig met Loubry en liet andermaal niet toe dat de groene prijsschutten in de wedstrijd kwam.

Doordat ook Celis en Van Aken dit keer heel wat minder voor de dag kwamen, moest Gembo vooral zijn score inside zoeken via de grotere jongens, wat af en toe lukte, vaak op een tweedekans poging.

Ondertussen zagen we aan waregemse kant weer zowat iedereen tot score komen, terwijl Dhondt en Gueye  bergen werk verzetten onder de korven.

Op die manier ging Waregem van een kleine achterstand (7 – 8 na 3’, 9 -10 na 5’)  via een tussenstand van 15 -10 naar 17 – 15 bij afsluiten van het eerste kwart.

In het tweede kwart ging de thuisploeg op hetzelfde elan door, ving Gembo zeer goed op en via de vlot scorende Samaey en Vandevondel, werd ook dit kwart gewonnen.

Via 24 – 20 na 3’, ging het over 28 – 22 na 7’ naar een 35 – 28 ruststand.

Tekenend voor de waregemse verbetenheid is dat het in deze eerste helft even veel scoorde als op Gembo, maar aan de rust maar 28 bezoekende punten toeliet, net het aantal dat in de eerste match per kwarter geïncasseerd werd in de eerste helft.

Een tevreden thuisaanhang maakte zich op voor de tweede helft, die een zinderend gebeuren zou worden.

In het derde kwarter scoorden beide teams samen maar liefst 60 punten.
Bij het begin van het derde kwart werd de toon onmiddellijk gezet met een alley-oop dunk van Gueye.

Waar Steinbach jammer genoeg vrij snel zijn derde fout pakte, en gespaard werd voor het vierde kwart, wisten de Bent boys steeds het gepaste antwoord te vinden op de Gembo aanvalsgolven.

In feite veroorzaakte bij de bezoekers slechts 1 speler die golven  en opnieuw was het iemand uit minder verwachte hoek.

Van Rillaer kwam in de tweede helft maar liefst tot 19 punten, door secure afwerking van op afstand en inside, en steeds clever de openingen vindend.

Waregem was echter geen moment in paniek, en op het juiste moment gooiden vooral Vandevondel, Foucart en de onvermoeibare Naudts de nodige korven binnen.  

In een spannend en hoogstaand derde kwart evolueerde het op die manier over 48 – 38 en 58 – 48 naar een 68 – 55 tussenstand na Q3.

In het vierde kwart bleek dat iedereen al heel wat gegeven had zodat een herhaling van de hoges score in Q3 onmogelijk was, en kwam de te verwachten bezoekende press de thuisploeg opjagen.

Met Steinbach en Foucart op het terrein wist de thuisploeg daar wel raad mee, zodat het nooit meer echt in gevaar kwam.

Een niet aflatende Van Rillaer en een loskomende Loubry, vooral op vrijworp, bleven druk zetten, maar Waregem kon steeds een geruststellend verschil behouden: 73 – 60 na 3’, 78 – 65 na 5’, 80 – 69 na 7’.

Op die manier bleef de druk bij de bezoekers liggen, iets waar ze niet altijd even goed mee omgingen, getuige waarvan nogal wat balverliezen en zelfs een airball op vrijworp.

De laatste minuten verliepen toch nog prangend met Gembo- fouten om balbezit te heroveren, maar doordat de thuisploeg het hoofd koel hield, kon de wedstrijd dribbelend en juichend uitgespeeld worden.

Waregem was er duidelijk op gebrand om een en ander recht te zetten na de zware nederlaag, en is daar met brio in geslaagd. 

Uitblinkers noemen in dit soort wedstrijden is altijd tekort doen aan wie niet vermeld wordt, en niet correct aangezien de schitterende overwinning gisteren strijdend als team gehaald werd, net al de hele competitie de sterkte van deze ploeg.

Als uitblinker vermelden we dus voor één keer het thuispubliek dat gisteren massaal en vocaal aanwezig was, en op die manier de nodige ruggesteun gaf aan hun ploeg.

Meteen een massale oproep aan iedereen om zondag om 16 u opnieuw  rood en luidruchtig aanwezig te zijn voor de finale titelstrijd.

 

Waregem: Steinbach 9   Verdure 0   Samaey  5   Loontiens  0  Naudts  19  Foucart  14  Vandevondel  19  Dhondt  5 (9 reb)  Delmulle  0  Gueye  13 (10 reb 5 blocks)  Desmet  0

Gembo: Loubry  12  Celis  2  Goethaert  0  Pegg  0  Van Aken 8  De Wit  3  Lemaire  10  Swinnen 0  Marien  0  Jansen  9  Desiron  9  Van Rillaer  25

 

De commentaren zijn gesloten.