25-04-12

Wedstrijdverslag Gembo - BS Waregem

Finale play offs 24/04/12  - Game 1:  Gembo – Bent Merkschoenen Waregem: 98 – 70

 

Q1 28 – 18; Q2  28 – 18;  Q3  20 – 27; Q4  22 - 7

 

Bredero zei het al: het kan verkeren

Waar de vorige ronde in een feestsfeer werd  afgesloten met een mooie overwinning op Brussels en een verdiende kwalificatie voor de finale, leverde deze eerste match een ontnuchtering op.

Er was vooraf ingecalculeerd dat een wedstrijd op verplaatsing bij Gembo allesbehalve een sinecure zou zijn.

Beide confrontaties in de competitie leverden een overwinning op voor de Antwerpse ploeg, en thuis vormen ze zeker een moeilijk in te nemen vesting.

Bijkomende moeilijkheid was het knieprobleem waarmee onze kapitein Stijn worstelde, en wat zijn inbreng in deze wedstrijd beperkte tot kort proberen.

In die omstandigheden ging Waregem vrij gecrispeerd van start, en zagen we het omgekeerde plaatje van de laatste thuismatch tegen Brussels: bij Gembo lukte alles, en bij Waregem zeer weinig.

Met bij de tegenstander een onhoudbare Celis (18 pt voor de rust), evolueerde de score in het eerste kwart van 9 – 0 na 3 minuten, over 21 – 14 na 7 min, tot een tienpuntenkloof: 28 - 18.

Waregem slaagde er weliswaar in Loubry scorend aan banden te leggen, maar doordat andere Gembo spelers vlotjes die rol overnamen, en de bezoekers zelf onvoldoende tot samenhangend aanvalsspel kwamen, was het eerste kwart eigenlijk al symptomatisch en beslissend voor de hele wedstrijd.

Gembo bleef doorgaan op zijn elan, en Waregem bleef harken om toch tot score te komen en Gembo zo goed mogelijk af te stoppen.

Dat dit onvoldoende lukte, blijkt uit een herhaling van de score van de eerste periode in quarter two: 28 – 18.

Tijdens de rust werd er hier en daar gevreesd voor een complete afgang, maar blijkbaar had de nodige peptalk toch een en ander los gemaakt.

Na de rust waren er wel aanvalspatronen te herkennen, en onder andere dankzij 3/3 driepunters van Foucart, leefde de hoop terug op.

Waregem kwam via 66 -52 terug tot op 9 punten.

Hierna sloeg het noodlot toe: Foucart verzwikte zijn enkel, en verdween definitief uit de wedstrijd.

Mede daardoor tilde Gembo, dat in Van Aken (16 pt na de rust) een nieuwe scoorder vond, de kloof weer boven de tien punten na het derde kwart: 76 – 63.

Het vierde kwarter was er duidelijk te veel aan voor de bezoekers, die nog nauwelijks tot scoren kwamen, terwijl Gembo verder demonstreerde.

Iedereen kreeg nog spelgelegenheid, en de wedstrijd eindigde uiteindelijk met een ruime nederlaag.

Een sterker en collectiever Gembo behaalde een verdiende overwinning, en bij Waregem valt er voor vrijdag enig fysiek en mentaal oplapwerk te doen.

 

Iedereen beseft dat er vrijdag uit een ander vaatje zal moeten getapt worden, maar aangezien er in de vertrouwde Treffer aangetreden wordt (en we weten  dat er daar uit verschillende vaatjes getapt wordt) blijft alle hoop levend.

Een sterke zesde man zal in ieder geval noodzakelijk zijn om Waregem vooruit te schreeuwen naar een mogelijke belle op zondag.

Waregem:  Steinbach 8, Verdure 2, Samaey 13, Loontiens 0, Naudts 4, Foucart 16, Vandevondel 17, Dhondt 0, Delmulle 1, Gueye 9, Desmet 0

 

Gembo: Loubry 5, Celis 18, Goethaert 3, Pegg 4, Van Aken 24, De Wit 8, Lemaire 11, Swinnen 0, Van Roey 0, Jansen 10, Desiron 2, Van Rillaer 11

De commentaren zijn gesloten.