21-10-12

Wedstrijdverslag TWO

21/10/12  Basket Alumes Moorsele A - Bs Waregem B : 61-86                                                                                                                                                                                                             Q1:16-33, Q2: 28-49, Q3: 46-70, Q4: 61-86.

 

De geschiedenis leert ons dat wedstrijden die op een zondag voormiddag worden gespeeld niet meteen onze specialiteit zijn. Toch moest er worden afgezakt naar de sporthal van Moorsele, in een poging om de volle buit mee te graaien. Moorsele is een goeie tegenstander; dat blijkt ook uit hun uitslagen. Ze gingen de boot in tegen toppers als Kortrijk Sport, Blankenberge en Zwevegem, maar gingen wel winnen op het veld van Deerlijk. Doordat de eerste ploeg tezelfdertijd in Charleroi aan de bak moest, waren Harm en Lars ( in de volksmond omgedoopt tot "Hars") er niet bij. Pluspunt was wel dat Destadsbader en Deconick hun wederoptreden maakten in 1e provinciale.

Waregem nam een nooit geziene start, en de scores vlogen langs alle kanten om de oren van de verbouwereerde Moorsele-spelers. Verdure speelde de quarter van zijn leven en opende de score met 1 van zijn 4 driepunters (al dan niet met bord) in de eerste periode. Verdure en een sterke Vandaele stuwden zo hun ploeg naar een 5-22 na 5 minuten speeltijd. Zelfs toen coach Claessens begon te roteren sputterde de motor niet. Deconinck kwam sterk van de bank en zorgde voor een buzzer-beater op het einde van de eerste quarter. 16-33.

In quarter 2 kwam Moorsele ook niet in hun ritme door de hevige druk van de Waregemse jongelingen. Lowagie verrichte nuttig werk onder de borden en Deconinck en Destadsbader leidden de aanval. Moorsele kon echter wel weerwerk bieden via hun nummer 7, die 18 van de 28 punten scoorde in de eerste helft. We gingen rusten bij 28-49.

Een comfortabele voorsprong aan de rust zou je zeggen, maar tegen Moorsele weet je toch maar nooit. Er was dus nog volle focus nodig om de buit binnen te halen. 

Desmet werd bij Waregem iets meer aangespeeld en dat resulteerde in punten op het scorebord. In verdediging werd er jammer genoeg op de lauweren gerust en Moorsele etaleerde z'n schutterscapaciteiten. Toch kon Waregem tegenprikken met Verdure die niet te stuiten was en nog 3 driepunters binnen knalde. Kadet Colpaert speelde uitstekend en vermaakte de bank en het publiek met mooie assists. De wedstrijd werd vlotjes uitgespeeld en eindigde in 61-86.

Mooie overwinning in het hol van de leeuw en hopelijk kunnen we volgende week voor de zevende overwinning op rij zorgen tegen De Panne.

 

 

Waregem : 

 

Denoulet 3

Haeck 2

Destadsbader 10

Vanstraeseele

Colpaert 0 ( 6 assists)

Verdure 21 ( 7x3)

Vervenne 4

Lowagie 0 ( 6 rebounds)

Deconinck 20

H. Declercq  1

Vandaele 11

Desmet 14

De commentaren zijn gesloten.