02-12-12

Wedstrijdverslag TWO

Wedstrijdverslag

Bs Waregem B - Digipass Olbak Bissegem A : 96-72                                                                                                                                                                   Q1: 21-18, Q2: 47-48, Q3: 70-57, Q4: 96-72

 

Na de nederlaag op het veld van het sterke Blankenberge waren we vastberaden om ons te herpakken tegen de buren uit Bissegem. Thuis zijn we nog steeds ongeslagen en liefst houden we dat zo. 

Bissegem was bij aanvang van het seizoen een van de titelkandidaten, maar na enkele tegenvallende uitslagen waren ze in de middenmoot terug te vinden. Met kleppers als Nils Jouret, Edwin Samson en Ole Vanhauwaert spelen er enkele mannen met 3de klasse-ervaring bij de tegenstander en dus ex-ploegmaten van De Lepeleire bij Wevelgem. Bovendien zijn coach Claessens en coach Snauwaert goeie vrienden, wat extra pigment aan deze wedstrijd geeft. Hopelijk zat de wedstrijd van 13u tegen Houthalen niet meer in de benen van de junioren.

De thuisploeg nam de beste start en ging halfweg het eerste quarter naar een 8-3 onder impuls van captain Delmulle. Olbak slaagde er in de eerste vloedgolf van Waregem te doorstaan en ook na het inbrengen van De Lepeleire en Loontiens bleven de bezoekers aanklampen. Olbak eindigde de eerste quarter met een 3-9, dankzij Samson die erg secuur was vanop de vrijworplijn. (21-18)

In het tweede quarter speelde Waregem erg atypisch en was het scoren en laten scoren. De verdediging stond niet op scherp, de arbiters daarentegen wel. In de hele partij werden er maar liefst 48 fouten gefloten. Olbak nam dat dan ook in dank aan en sprokkelde hun punten van op de vrijworplijn. ( 22 in de eerste helft, 31 op 40 in de wedstrijd). Jouret en Thomas Vanneste zorgden voor de voorsprong na een technische fout van coach Claessens, maar Waregem bleef aanklampen via een gretige De Smet en een erg bedrijvige De Lepeleire. Ruststand : 47-48

De tweede helft startte met scores aan beide zijde en de ploegen lieten elkaar geen duimbreed toe. Olbak was in een zone gekropen en De Lepeleire en Delmulle wisten elkaar perfect te vinden. Opeens stond er een verschil van 10 punten op het bord (67-57). Bissegem kwam er dan niet meer aan te pas en het was al Waregem wat de klok sloeg. Destadsbader vond het goeie ritme terug en Vandaele, die door foutenlast nog niet veel had gespeeld, dikte zijn score nog wat aan. Als kers op de taart kon Vandaele het publiek nog eens verwennen met een dunk en werd de century net niet gehaald. Eindstand : 96-72.

Overwinning die deugd deed, en ook broodnodig was om niet in een dip te geraken. Volgende week wacht een moeilijke match op het veld van Kortrijk Sport. 

 

 

Waregem : 

Denoulet 3

De Lepeleire 15 (3 steals, 5 assists)

Destadsbader 12 (4 steals)

Haeck 5

De Smet 8

Verdure 2

Vervenne 0

Loontiens 15

Deconinck 5

Delmulle 9

Vandaele 12

Desmet 10

 

Olbak :

Torbeyns 2

Vanhauwaert 5

K. Vanneste 4

Deloddere 3

Vanfleteren 0

Samson 12

Jouret 24

Verfaille 9

T.Vanneste 8

Windels 2

Loof 1

Vanwalleghem 4

De commentaren zijn gesloten.