18-12-12

Wedstrijdverslag TWO

15/12/12          Bs Waregem B - Racing Brugge B : 78-53                                                                                                                                                                                                                                                                                 Q1:21-11, Q2: 43-26, Q3: 61-46, Q4: 78-53 .

 

Eerste wedstrijd van de terugronde die nog voor Nieuwjaar werd afgewerkt en een topper tussen twee goeie B-ploegen. Op de allereerste speeldag ging Waregem verliezen in Brugge, maar in de eigen Treffer verloor het nog geen enkele wedstrijd dus Brugge stond voor een moeilijke opdracht. Het was zelf een must-win game voor de jongens uit de West-Vlaamse hoofdstad, wilden ze aansluiting maken met de top van het klassement. Wij konden ons geen 2 nederlagen op rij permitteren, dus stond er een mooi duel op het programma.

De Bent-boys startten goed en kwamen al vlug 7-3 voor dankzij Delmulle die goed bediend werd. Destadsbader duwde nog even door tot 13-5 en zo kwam er een eerste bezoekende time-out na 4 minuten. Brugge kwam daarna iets beter in zijn spel, maar kon de kloof niet dichten. 21-11 na 10 minuten.

Het contrast met vorige week was groot en Brugge werd al voor de rust van het kastje naar de muur gespeeld. Collectief spel zorgde ervoor dat het 32-14 stond na enkele minuten in de tweede quarter en de bezoekers waren een schim van de ploeg waarvan we verloren. Vantournout was de enige die weerwerk kon bieden maar De Lepeleire nam over wanneer hij het welletjes vond en Waregem ging rusten met een voorsprong van 17 punten. 43-26

Aan de Brugse gezichten viel af te lezen dat er geen hoop op winst meer was, al probeerden ze met een zone toch nog iets te verrichten. En met relatief succes, want quarter 3 werd afgesloten in hun voordeel : 18-20. Het vierde quarter was er echter te veel aan. Waregem speelde de zone op een hoopje en iedereen droeg zijn steentje bij. Eindstand : 78-53

Mooie overwinning voor Waregem en het is nu wachten tot na Nieuwjaar op een volgende match van onze tweede ploeg.

 

Waregem :

Denoulet 6

De Lepeleire 10

Destadsbader 11

Haeck 2

De Smet 2

Verdure 0

Colpaert 5

Loontiens 5

Deconinck 10

Delmulle 15

Vandaele 8

Desmet 4

 

Brugge :

H.Vandermeersch 2

Van Dromme 6

J.Vandermeersch 7

Buffel 0

Vanthournout 12

Robey 11

Frennen 7

Geryl 1

Veramme 7

De commentaren zijn gesloten.