20-01-13

Wedstrijdverslag TWO

1e prov: De Bevers Oedelem – Waregem Two: 86 – 88

 Q1 29 – 16, Q2 21 – 27, Q3 15 – 16,Q4 21 – 29

Een verplaatsing naar Oedelem is nooit een pretje, en zeker niet in de januarimaand die voor onze two ploeg altijd een moeilijke periode is.

Aangezien het gros van de spelers in een examenperiode zit, heeft dit nogal wat gevolgen naar aanwezigheden en focus.

De voorbije weken werden de opdrachten weliswaar niet vlot, maar toch zonder kleerscheuren afgewerkt.

Desondanks werd er toch met enige vrees uitgekeken naar deze wedstrijd.

Oedelem toont al de hele competitie een sterk wisselende prestatiecurve, waardoor het onderin het klassement terechtgekomen is. Dat het daar niet echt op zijn plaats hoort, toonde het de voorbije weken met opeenvolgende sterke prestaties met winst in deerlijk, thuiswinst tegen de toenmalige co-leider blankenberge, en nipt verlies op olbak bissegem. 

Wetende dat bij Oedelem dan nog een offensieve topper rondloopt met oud –waregemspeler Jan Plasman, was de wedstrijd van gisteren dus zeker niet licht op te nemen. De moeilijkheidsgraad werd nog verhoogd doordat sterkhouders als Lars De Lepeleire en Herbert Desmet door blessures ontbraken.

En onze jongens kennende, was de thuiswinst in de heenronde met zware 94 – 53 cijfers waarschijnlijk ook eerder een mentaal nadeel dan een voordeel.

 De coach kon dus slechts blijven herhalen dat de opdracht niet licht op te pakken was, en er vanaf de eerste minuut voldoende focus en vechtlust moest aanwezig zijn.

Wedstrijdbegin dus, en wat ontbrak: focus en vechtlust !

In geen tijd liep Oedelem van het lusteloze waregem weg naar een  15 – 4 voorsprong met al 8 punten van Plasman. Bij waregem werd de verdedigende taken verwaarloosd, was de boxing out van een schabouwelijk niveau, en als de gebruikelijke scorers ook afwezig tekenen, weet je dat het zo een match wordt, waar de eerste 5 minuten zwak presteren ervoor zorgen dat het nog 35 minuten met zijn allen hard knokken wordt om een goed resultaat uit de brand te slepen.

Coach Claessens greep snel in met een paar wissels, en stilaan vocht Waregem zich in de wedstrijd. Mooi was het nog allemaal niet, maar Waregem liet Oedelem tenminste niet verder uitlopen en haalde het einde van het eerste kwart met een 29 – 16 stand. Achterstand van 13 punten dus, en werk aan de winkel.

Het tweede kwart bleef er één waar er hard gewerkt werd, niet altijd mooi om te zien, maar met veel inzet , hard reboundwerk van Delmulle en Vandaele, en een stevige bijdrage van kadetten Haeck en Colpaert, knabbelde Waregem aan de achterstand, zodat die bij de rust gehalveerd was, en er kon gedraaid worden bij 50 – 43.

Als je bij de rust al 50 punten binnenkrijgt van een ploeg die je in de heenronde over de hele wedstrijd op 53 punten kon houden, weet je echter waar het schoentje knelt, en is al duidelijk dat dit niet de wedstrijd was waar we het met defense zouden winnen. Exponent hiervan was Jan Plasman die bij de rust al bijna een twintiger binnengegooid had.

In het derde kwart ging het op en neer, bleef Plasman vlot scoren en schommelde de voorsprong van Oedelem tussen de 5 en 10 punten.  Het leek er even op dat het derde kwart met een tienpunten achterstand zou afgesloten worden, maar Waregem vond in de laatste twee minuten het scorend antwoord via Denoulet die met 8 punten op rij Oedelem (en vooral Plasman) van antwoord diende. Waregem won op die manier nipt het derde kwart, en bij 65 – 59 was alles nog mogelijk voor beide ploegen.

Waar Waregem in de heenronde met een verschroeiend tempo Oedelem versmachtte, werd er dit keer op het tempo van de ervaren tegenstander gespeeld, en dan krijgen we het per definitie moeilijk.

In de laatste quarter begon de foutenlast door te wegen, en kwamen beide ploegen herhaaldelijk op de vrijworplijn. Waar Oedelem bijna alles binnengooide, was dit bij Waregem de plaats waar de wedstrijd bijna verloren werd met 18 gemiste vrijworpen.

Gelukkig was Destadsbader de hele wedstrijd een constante met regelmatige scores, en doordat Denoulet opnieuw een momentje kende met 8 punten in een kleine 3 minuten, bleef het gelijkopgaan en nagelbijten tot op het einde.

Waregem kreeg herhaaldelijk de kans om het op de vrijworplijn definitief te beslechten, maar een 1 op 8 free throws in de laatste drie minuten zorgden ervoor dat Oedelem een laatste keer kon terugvechten, en ging het van 77 – 82 naar 86 – 85.

Bij een 86 – 86 stand op 16 seconden van het einde werden aan Waregem kant opnieuw 2 vrijworpen gemist, maar kon Delmulle voor  de bevrijdende rebound en inlegger zorgen, zodat de moeilijke opdracht met veel beven en bibberen tot een goed einde werd gebracht.

Plasman scoorde in de tweede helft opnieuw zijn 18 punten, maar stond er uiteindelijk te veel alleen voor.

Na de wedstrijd kwam het nieuws binnen dat Blankenberge verliest in ACJ Brugge, zodat Waregem (door de afgelaste zondagwedstrijd van Kortrijk Sport in Zwevegem) een weekje kan genieten van het alleen-leiderschap in eerste provinciale.

 

Speelden voor Waregem:

Denoulet            21 p (4 x 3)

Haeck                  5 p

Destadsbader   19 p

Colpaert              5 p

Declercq B          0 p         

Verdure              1 p

Vervenne           2 p

Loontiens           6 p

Deconinck          6 p

Delmulle             9 p

Vandaele            14 p

Desmet B            niet gespeeld

De commentaren zijn gesloten.