29-01-13

Wedstrijdverslag TWO

26/01/2013                 Bs Waregem B - KB Oostende-Bredene A : 72-52                                                                                                                                                                                  Q1: 23-15, Q2: 41-25, Q3: 61-31, Q4: 72-52.

 

De leider van 1e provinciale tegen de hekkensluiter. Op papier zou dit geen probleem mogen zijn voor de thuisploeg, dat na de thriller in Oedelem de voorlopig foutloze terugronde wil doortrekken. Oostende-Bredene hangt al heel het seizoen onderaan het klassement en heeft de promotie naar eerste iets minder goed verteerd dan Waregem en RHK. Waregem heeft wel nog te kampen met blessures van De Lepeleire, Desmet, De Smet en Declercq, maar geraakte natuurlijk weer vlot aan zijn 12 spelers dankzij de kadetten. 

Waregem greep Bredene van bij de start bij de keel en via Denoulet en Delmulle ging het van 7-2 naar 13-6. Bredene moest de kloof proberen te dichten maar ze kwamen niet dichterbij en Loontiens nam over bij Waregem, dat al om en bij de 10 punten voor stond na de eerste periode. 23-15

Bredene was vrijwel meteen uitgeteld toen Waregem de tweede quarter begon met een 10-0 onder impuls van Haeck en Loontiens. Bij 33-15 ging Bredene opeens in zone, hopend dat die zou aanslaan. Destadsbader was de man die de touwtjes in handen nam bij Waregem en in defense controleerden de roodhemden, en kon Bredene maar scoren bij monde van 1 speler.  Rust: 41-25

Toen Waregem in het derde quarter nog een beetje dieper op het gaspedaal duwde en begon met een full court press, was de hoop bij Bredene weg. Het werd 20-6 in de derde quarter en de wedstrijd was gespeeld na 30 minuten. 

In de vierde quarter begon Waregem te prutsen en kon Bredene nog 21 punten scoren. De Kadetten kregen veel minuten en leren op die manier veel bij. Deconinck dikte de score nog wat aan en Waregem kon weer een thuiszege neerzetten. Waregem behaalt een 9 op 9 in De Treffer en is nog steeds alleen leider aangezien Kortrijk een match minder heeft gespeeld. 

De commentaren zijn gesloten.