01-04-13

tornooi

Zilver op het tornooi van Escaudain.

Tijdens het voorbije Paasweekend nam - gespreid over drie dagen - het internationale baskettornooi van Escaudain plaats.

Het werd een jubileumeditie, want de organisatoren vierden de dertigste verjaardag van dit evenement voor spelers geboren in 1998.

Naar jaarlijkse traditie nam ook een selectie deel uit Oost-Vlaanderen: JEBASOV, JEugd BASket Oost-Vlaanderen.Al gauw hadden wij er JEBASWOV van gemaakt, gezien voor de gelegenheid gebruik gemaakt werd van drie landelijke miniemen van BS Waregem.

Reiner De Smet, Manu Denoulet en Gilles Simons kwamen er in een mooi uitgebalanceerd team terecht onder leiding van coaches Matthieu Troubleyn en Pieter De Lange. Hoe we na een slopend seizoen onze spelers met al hun talent en bagage terug zagen openbloeien was hartverwarmend. Reiner speelde vanaf minuut één zonder scrupules de pannen van het dak. De MVP trofee haalde hij niet, maar hij was er niet ver van.  Manu groeide in z’n rol naarmate het tornooi vorderde, in z’n eentje rolde hij de lokale vedette op in de halve finale. Gilles blaakte als nooit tevoren van het zelfvertrouwen en ontpopte zich meer dan ooit als allround scorende teamplayer.

Samen met hun Oost-Vlaamse ploegmaats namen ze in de voorronde afstand van een Hongaarse delegatie, een Franse ploeg uit Croix en een selectie uit Luik. In de halve finale, voor een eivolle zaal, speelden ze tegen de thuisploeg. Onder luid gejoel werden deze locals danig opgehitst dat het hen meer kwaad dan goed deed. Jebaswov maakte er onder luid tromgeroffel brandhout van.

Tijdens de finale op Paasmaandag kwamen we uit tegen het Poolse Wroclaw. Drie quarters lang werd haasje over gespeeld. Pas in het vierde moesten we de duimen leggen voor deze dubbele meters.

Uitzonderlijke dank aan Matthieu en Pieter die onze spelers bijzonder positief benaderden en op heel korte tijd het onderste uit de kan kregen.

Nick.

JEBASWOV.jpg

 

 

De commentaren zijn gesloten.