17-12-13

wedstrijdverslag

Bs Waregem B - BBC Racing Brugge A : 85-63                                                                                                                                                              Q1: 30-10, Q2: 56-33, Q3: 77-53, Q4: 85-63

Waregem heeft de laatste weken de goede vorm te pakken. Met twee opeenvolgende overwinningen, thuis tegen Moorsele en in RHK Oostende, bekampt het dit weekend de jonge ploeg van Racing Brugge. Racing is zelf aan een minder goed parcours bezig, ze zakten met drie opeenvolgende nederlagen en een onvolledige ploeg af naar een thuis altijd beter spelend Waregem. Bij de thuisploeg was Destadsbader op halve sterkte en is Lowagie nog steeds out met een enkelblessure. Het deed deugd om te zien dat Katia opnieuw van de partij is als trouwe supporter ! 

De thuisploeg startte als een wervelwind en Brugge wist eventjes niet waar het zich bevond. Driepunters van Haeck, B.Denoulet en Bruyneel zorgden als snel voor een 13-4 score. Racing was nog maar net bekomen van de eerste tussenspurt, toen Waregem een tweede en zelf een derde inzette. Nog een paar driepunters van de drie eerder genoemde schutters en enkele steals en het stond 30-10 in het voordeel van de thuisploeg. 

Even leek het van kwaad naar erger te gaan voor de bezoekers, die in het tweede quarter meteen weer met de rug tegen de muur werden geduwd. Declercq zorgde even voor een maximale kloof bij 37-10. Racing Brugge hield wisselende verdedigingen aan, maar het bleek niet meteen effectief. De hoge percentages van de thuisploeg deden de bezoekers de das om. Deleersnyder en Destadsbader kwamen goed van de bank en hielden het hoge tempo aan. 56-33 ruststand. 

In het derde quarter werd volop de kaart van Desmet getrokken, die inside niet te stoppen bleek. Samen met puik werk van De Smet zorgde hij voor de 30-puntenkloof, bij 65-35 en was er eigenlijk van een wedstrijd geen sprake meer. De bezoekers lieten de hoofdjes echter niet hangen en dankzij Delarue konden ze enigszins milderen tot 68-47. Desmet zette toch weer de verdiende 20-puntenkloof op het bord, 77-53.

De thuisploeg was op koers om de 'century' te halen, maar in het vierde quarter viel het stil. De 8-10 quarterstand spreekt boekdelen en toont aan dat de quarter eigenlijk overbodig was. Eindstand 85-63.

Verdiende overwinning voor Waregem dat voor de tweede keer dit seizoen met een reeks van 3 op 3 staat. Na de feestdagen wordt die positieve lijn hopelijk doorgetrokken. 

Aan alle lezers prettige feestdagen toegewenst !

Waregem:

Haeck 11 (3x3) /  Marcou 0 / Destadsbader 6 / D.Denoulet 0 / De Smet 5 / B. Denoulet 9 (3x3) / Debo 0 / Declercq 10 / B.Desmet 4 / Deleersnyder 13 / Bruyneel 10 / H.Desmet 17

Brugge:

M.Vandenbussche 11 / Van Dromme 4 / J.Van Eeghem 10 / Van Den Bulcke 10 / Delarue 12 / Geryl 9 / M. Van Eeghem 1 / Verhulst 4

De commentaren zijn gesloten.