14-03-14

Bent Schoenen Waregem Two naar halve finale West-Vlaamse beker....

Olbak Bissegem A - Bent Schoenen Waregem Two

Q1: 20-19, Q2: 43-39, Q3: 58-56, Q4: 72-74 .

Olbak Bissegem: Verdure 2, Vanhauwaert 10, Vanneste 2, Van Exem 17, Deloddere 5, Destaebel 13, Verfaille 7, Kestemont 14, Loof 2, Vanwalleghem

Waregem Two:  Haeck 6, Destadsbader 18, D. Denoulet 3, B. Denoulet 17, Debo (5reb), Declercq 6, B. Desmet 1 (7reb), Deleersnyder 13, Lowagie, H. Desmet 10.

  

In de vorige ronde van de beker werd tweedeprovincialer Poperinge eruit gewipt en Olbak versloeg Zwevegem-Deerlijk. Op vrijdagavond trokken onze jongens dus naar Bissegem  om partij te geven aan Olbak. Waregem wordt momenteel een beetje geteisterd met blessures met Bruyneel (duim), De Smet (bil) en Marcou (knie). 

Het werd van bij het begin duidelijk dat het tempo gedurende heel de wedstrijd hoog zou liggen. De score verliep gelijkgaand en beide grote jongens Destaebel en H. Desmet moesten met 2 fouten naar de kant. 20-19

Bij Olbak kwamen de scores vooral via ervaren spelers Kestemont en Van Exem. Bij de bezoekers liet Deleersnyder een knappe invalbeurt noteren. Olbak heerste wel in het luchtruim en kon voornamelijk scoren uit 2e, 3e en zelfs 4e kansen. Ruststand 43-39.

In de tweede helft startte Waregem als makke lammetjes en kwam het in een oogwenk tien punten achter. Waregem zocht een oplossing en ging over in zone. Hier vond Olbak niet meteen een antwoord op en zo sloop Waregem stilaan terug in de wedstrijd. 

In het vierde quarter kwam Waregem langszij en beloofde het nog een spannend slot te worden. Olbak kon maar af en toe iets inbrengen tegen de zone en de press, maar Waregem liet te veel snelle shot en balverliezen optekenen. Het was pas naar het einde toe dat de bezoekers via Destadsbader en driepunters van B. Denoulet de wedstrijd definitief naar zich toe konden trekken. Deugddoende overwinning voor Waregem dat in de halve finale Koksijde treft. 

 

De commentaren zijn gesloten.