05-10-14

KW.BE

Melco Ieper wint derby van BM Waregem

zondag 05 oktober 2014 om 10u05

Ieper - In een sfeervolle goed gevulde Stedelijke Ieperse Sporthal stond de Zuid-West Vlaamse topper tussen Melco Ieper en Bent Merkschoenen Waregem op het programma in tweede nationale.

 

De promovendus tegen de kampioen van vorig seizoen. Vooraf was er veel te doen over het blessureleed waarmee beide ploegen te maken hebben. Ieper kon Robbe Naudts en Brian Heinle tijdig recupereren terwijl BM Waregem het nog altijd moest stellen zonder zijn sterkhouders Lars De Lepeleire, Thomas Foucart en Brecht Guillemyn waardoor het fel verzwakt aan de opworp stond en zo moest rekenen op de jongeren uit de G&V basketbal college.

De thuisploeg opende de score via Schepens. BM rekende vooral op Samaey die zijn ploeg een tijd lang in de running hield, maar een bom van Heinle zorgde ermee voor dat Melco de tweede periode in ging met een 20-12 voorsprong. De thuisploeg bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit terwijl Waregem moeilijk de weg naar de ring vond, 39-21 ruststand. Na de koffie ging Ieper op zijn elan door en met maar liefst zes driepunters in de derde periode liep het uit tot 67-34. De Waregemse coach gooide al lang de handdoek en liet alle jongeren nog eens opdraven. In de slotperiode waren het de jonge bezoekers die het heft in handen namen en nog wat van hun achterstand wegwerkten, 80-53 eindstand. Ieper behaalde zo zijn tweede overwinning op vier wedstrijden, Waregem leed al zijn derde nederlaag op rij.

Quarterstanden: 20-12/39-21/67-34/80-53

Ieper: Benoot 1, Heughebaert, Mestdagh 15, Debacker 6, Devacht 11, Luyten 6, Naudts 4, Deceuninck 12, Heinle 13, Schepens 8, Ouattara 4.

Waregem: De Waele, Denoulet, Samaey 8, Van Hulle 12, Naudts 9, Dhondt 3, Haeck 5, Bruyneel 9, Linskens 7, Vanderhaegen. (ELD)

 

Reacties na Melco Ieper – BM Waregem

zondag 05 oktober 2014 om 10u03

Ieper - In het winnende kamp stond de 23-jarige Robbe Naudts, die hoogst onzeker was voor aanvang van het duel. “Dit was een typische derby met een harde defensie. Je zag al vlug dat Waregem heel wat basisspelers moest missen, zegt Naudts die in Ooike woont.

 
“Voor ons was ook belangrijk dat we terug konden rekenen op onze zesde man. Die heeft ons vleugels. Het verschil werd gemaakt in snelheid en het feit dat wij meer konden roteren. Hoedje af voor de jongeren van Waregem die door al dat blessureleed voor de leeuwen worden gegooid. Het scheelde niet veel of ik stond vandaag niet tussen de lijnen. Tegen Gent kreeg ik drie weken geleden een serieuze uppercut tegen mijn kin. Die moest genaaid worden en ik hield er een hersenschudding aan over. Ik ben ook drie weken niet gaan werken en trainde gisteren pas voor het eerst terug mee. Ik had ook voor het eerst geen pijn meer. Gelukkig ben ik fysiek in orde en speelde ik een degelijke wedstrijd. Ik hoop dat we mede door deze zege vroeg in de middenmoot van de rangschikking kunnen belanden. Hopelijk kunnen onze jongeren verder evolueren naar volgend jaar toe zodat we een vaste waarde worden in tweede nationale”, zegt Robbe Naudts.

 
Waregemnaar Tim Bruyneel (19) is één van de jongeren die de kans krijgt om zich te bewijzen bij BM. Hij was goed voor negen punten. “We begonnen nochtans heel actief aan de match,” opent Tim. “Maar al vlug werden we met de neus op de feiten gedrukt. De kopjes gingen dan al rap naar beneden. Mentaal is dit een klap. Bij de rust zonk de moed ons in de schoenen maar in de tweede helft hebben we er toch het beste er proberen van te maken. Ikzelf kan terugblikken op een degelijke wedstrijd, maar we moeten nog meer initiatief nemen en niet zoveel twijfelen om beslissingen te nemen. Door al die blessures krijgen de jongeren volop hun kans om ervaring op te doen op een hoog niveau. Ik hoop dat we in de terugronde terug op iedereen kunnen rekenen. Een voltallig Waregem kan iedereen aan”, besluit Tim Bruyneel.(ELD)
 

Topper van de week: sfeerbeelden

zondag 05 oktober 2014 om 09u59

Ieper - (Foto's Eddy Lippens) op http://kw.knack.be/west-vlaanderen/sport/topper-van-de-week/topper-van-de-week-sfeerbeelden/article-4000763941740.htm 

 
 
1 / 17
 

De commentaren zijn gesloten.